Houten of kunststof vlonders

Vlonders kunnen een alternatief zijn voor bestrating, maar de combinatie van bestrating en houten vlonders is ook heel fraai. Met duurzame vlonders ontstaat er een mooie en aparte, sfeervolle hoek, bijvoorbeeld met een pergola er omheen. Het hout zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling.

Vlonderplanken worden vaak toegepast bij jacuzzi’s, zwemvijvers en waterpartijen. De reden hiervan is dat vlonders zwevend over het water gelegd kunnen worden en u daardoor makkelijk in of uit het water kan of dichtbij het water kan komen. Er bestaan verschillende soorten hout zoals duurzaam hardhout, geïmpregneerd hout en kunststof vlonderplanken.

vlonder leggen
houten vlonder leggen
Decoratie element 4
houten vlonder waddinxveen 1
Decoratie element 5
houten vlonder

Unieke ontwerpen

Wilt u een nieuwe tuin laten ontwerpen en aanleggen in geval van nieuwbouwprojecten of een bestaande tuin geheel of gedeeltelijk laten renoveren, inclusief alle eventuele bijkomende werkzaamheden zoals het plaatsen van schuttingen, het aanleggen van vijvers of het plaatsen van overkappingen, veranda’s, priëlen schuren dan kunnen wij het project van A tot Z voor u uitvoeren, hierdoor heeft u slechts één aanspreekpunt, waardoor er altijd sprake is van een heldere en transparante communicatie.

U kunt hierbij kiezen uit standaard uitvoeringen, maar ook kan JVG Bestratingen Waddinxveen maatwerk leveren. Neemt u voor nadere informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Hoveniersbedrijf Waddinxveen

DienstenCheck

Tuinontwerp

Persoonlijk tuinontwerp dat naadloos aansluit op uw smaak en de omgeving.

DienstenCheck

Tuinaanleg

Met onze hoveniers kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid in tuinaanleg

DienstenCheck

Schutting plaatsen

Privacy en stijl met op maat gemaakte schuttingen in verschillende materialen.

DienstenCheck

Tuinrenovatie

Complete tuinrenovatie, met oog voor duurzaamheid.

DienstenCheck

Overkapping tuin

Op maat gemaakte overkapping of buitenverblijf, afgestemd op de omgeving.

DienstenCheck

Oprit bestrating

Stijlvolle en duurzame bestrating van de oprit, aangelegd volgens ontwerp.

Veelgestelde vragen over vlonders

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor houten vlonders?

Houten vlonders bieden een warme, natuurlijke uitstraling die elke buitenruimte kan verfraaien, en zijn duurzaam en sterk, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen. Ze zijn ook milieuvriendelijk, aangezien hout een hernieuwbare bron is die biologisch afbreekbaar is aan het einde van zijn levensduur. Bovendien biedt hout veelzijdigheid in ontwerp en kan het gemakkelijk worden aangepast aan elke stijl of voorkeur.

Hoe onderhoud ik mijn vlonders om hun levensduur te verlengen?

Het is essentieel om ze regelmatig te reinigen met een geschikt reinigingsmiddel en zacht te borstelen om vuil, algen en mos te verwijderen. Jaarlijks onderhoud, zoals het controleren op losse planken of beschadigingen en het opnieuw behandelen of oliën van het hout, beschermt tegen weersinvloeden en slijtage.

Wat kost het om vlonders te laten leggen door JvG Bestratingen?

De kosten voor het laten leggen van vlonders door JVGBestratingen variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van het te bedekken oppervlak, het gekozen materiaal, en de complexiteit van het ontwerp. Wij bieden een vrijblijvende offerte aan na een persoonlijke inspectie om uw specifieke wensen en de omstandigheden van het project te bespreken.

Hoe zorgt JvG Bestratingen voor de afwatering onder de vlonders?

JVGBestratingen zorgt voor optimale afwatering onder vlonders door een zorgvuldig ontworpen ondergrond die het water efficiënt wegvoert. Dit wordt bereikt door het gebruik van hellingsgraden, drainage systemen en waterdoorlatende materialen, zodat stilstaand water en vochtschade voorkomen worden.

Hoe lang duurt het om vlonders te leggen?

De tijd die nodig is om vlonders te leggen varieert afhankelijk van de grootte van het project en de complexiteit van het ontwerp, maar de meeste projecten kunnen binnen 1 tot 3 dagen voltooid worden. Factoren zoals voorbereiding van de ondergrond, weersomstandigheden en het type materiaal kunnen de duur beïnvloeden.

Decoratieve foto voor FAQ tuinontwerp
Decoratie element 1